Банкови сметки

СМЕТКА BGN 

IBAN: BG96SOMB91302056726101

 

ЛИТИЙНО ШЕСТВИЕ

По сведения от местните възрастни хора, както и синът на покойния протойерей Златан Тодоров, Тодор Тодоров, литийното шествие с чудотворната икона на Майката Божия се е извършвало от незапомнени времена, на преполовение, до 1946 година, когато манастирът е превърнат от комунистическата власт в болница за душевно болни лица, а шествието забранено.

 

По настояване на местното население литийното шествие се възобнови през 2000 година. Ежегодно на преполовение, след завършване на празничното богослужение в храма, свещеникът и миряните, предвождани от чудотворната икона, обкичена с венци от цветя и носена на ръце от тях, с песнопения потеглят пеш към манастира Св. Св. Кирик и Иулита, където в манастирският храм Св Петка се извършва водосвет, след което шествието потегля обратно към селото.

Тази година - 06.05.2015 г. сряда Св. вмчк Георги Победоносец. Св. прав. Иов Многострадални (ГергьовденПреполовение

Тръгване от Г. Воден - 11 часа. След пристигане обратно  всички миряни ще имат възможност да се насладят на вкусен курбан в църквата.

 

Зов за помощ

Уважаеми дами и господа,

Храм Света Богородица - Успение Златна ябълка се нуждае от спешен ремонт.

Вече имаме изготвени проекти за реконструкция и укрепване.

Всеки дарен лев е ценен за нас.

Благодарим ви от сърце и нека Бог ви дари със здраве и благоденствие.

Можете да използвате посочената банкова сметка или да изпратите пощенски запис с получател: Свещеник Живко Николов на посочения в секция 'контакти' адрес.

 

 

ПЛОВДИВСКА СВЕТА МИТРОПОЛИЯ

 

БЪЛГАРСКА ПАТРИАРШИЯ